به گزارش مشرق، امروز (چهارشنبه) با بیان اینکه سوریه همواره با هدف تحکیم ثبات داخلی خود، در نشستهای آستانه شرکت کرده خاطرنشان کرد: همزمان با این نشست شاهد تهدیدهای «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه برای آغاز عملیات نظامی در شمال سوریه هستیم، این رویداد کل روند جاری (مذاکرات) را تغییر داده و تمام تفاهم ها و توافق های گذشته را برباد می دهد.
وی تصریح کرد: مشکلات جاری به دلیل عدم تعهد رژیم ترکیه به توافق ها و نتایج چند جانبه پیشین است؛ ما بارها اعلام کرده بودیم نظام حاکم بر آنکارا قابل اعتماد نیست و از دید ما گروه های تروریستی با حمایت این نظام در سوریه فعال هستند و رویکرد کنونی ترکیه نیز موید همین نکته است.
معاون وزیر خارجه سوریه خاطرنشان کرد: ترکیه پیوسته در حال بهانه تراشی برای تجاوز به سوریه است، گرچه نیازی به این بهانه تراشی ها ندارد و پیش از این با حمایت و میزبانی از گروه های افراط گرا و تروریستی فعال علیه سوریه این موضوع را اثبات کرده است.
بیشتر بخوانید:
حفر تونلهای ۱۰ متری ارتش سوریه در شمال حلب
سوسان افزود: ترکیه امروز میخواهد با ادامه قمار پیشین خود به اجرای پروژه متزلزل خود در سوریه بپردازد، اما در اینجا اشتباه محاسباتی بزرگی مرتکب می شود زیرا این تجاوز بدترین عواقب را برای اردوغان و ترکیه خواهد داشت، امروز دیگر همه از این سیاست های ترکیه به ستوه آمده اند، رژیم اردوغان به انحای مختلف در به نتیجه نرسیدن مذاکرات آستانه، نقش آفرینی کرده در حالی که اگر رژیم ترکیه به تفاهم ها و نتایجی که پیشتر به دست آمده پایبند بود، به نتیجه های بسیار بهتری می رسیدیم.
معاون وزیر امور خارجه سوریه ضمن رد مطلق هرگونه تجاوز نظامی ترکیه به هر بهانه ای تاکید کرد که سوری ها در مقاومت مردمی با هرگونه حمله به کشور خود مقابله خواهند کرد، ما اجازه نخواهیم داد رژیم ترکیه به اهداف خود برسد و اطمینان می دهیم سوریه گورستان مهاجمان خواهد شد.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه پیشتر اعلام کرد که این کشور به زودی عملیاتی را برای ایجاد «منطقه امن» در عمق ۳۰ کیلومتری مرز ترکیه با سوریه در جنوب کشورش انجام خواهد داد.
در همین حال، یک منبع سوریه از تقویت مواضع ارتش سوریه در مقابل اقدامات ترکیه در تقویت حضور نظامی خود در ریف های حلب و الحسکه در شمال و شمال شرقی سوریه خبر داد.
خبرگزاری دولتی سوریه (سانا)، یک منبع میدانی سوریه اعلام کرد که ارتش سوریه مواضع و نیروهای خود را در برابر اقدام ترکیه در تقویت نیرو و ادوات نظامی خود در شهر اعزاز در ریف شمالی حلب تقویت و استحکامات خود را افزایش داد.
وی افزود: نیروهای ترکیه با تریلرهای حامل تانک و ستون هایی از نفربرهای زرهی و خودروهای دو دیفرانسیل مجهز به تیربارهای سنگین وارد شهر اعزاز شدند.
این منبع افزود که نیروهای اشغالگر ترکیه افراد مسلحی از شهر عفرین در ریف شمالی حلب و مناطق اطراف آن را به یگان های خود ملحق کردند. این عناصر مسلح وابسته به گروه تروریستی موسوم به "لواء عاصفه الشمال" (تیپ توفان شمال) هستند و شمار آنها بیش از ۲۵۰۰ نفر است.
هجدهمین دور نشست آستانه درباره سوریه از صبح امروز (چهارشنبه) در شهر «نورسلطان» پایتخت قزاقستان آغاز شد و شرایط بازگشت آوارگان سوری مهمترین دستور کار این دور از مذاکرات است.
سانا گزارش داد که دو هیات اعزامی سوریه و روسیه صبح امروز در چارچوب نشست های هجدهمین دور مذاکرات بین المللی آستانه، به بررسی روند این مذاکرات با محوریت بازگشت آوارگان سوری پرداختند.
هیات اعزامی سوریه به ریاست «ایمن سوسان» معاون وزیر امور خارجه این کشور در این دور از مذاکرات شرکت کرده است.
هفدهمین دور مذاکرات آستانه در روزهای ۲۱ و ۲۲ دسامبر گذشته (۲۴ و ۲۵ آذرماه ۱۴۰۰) در نورسلطان قزاقستان برگزار شد.
پیشتر بیانیه وزارت امور خارجه قزاقستان در بیانیهای اعلام کرد که این نشست روزهای ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (روز چهارشنبه تا پنجشنبه) برگزار میشود و هیاتهای ترکیه،روسیه و ایران به عنوان ضامنان آستانه با نمایندگان دولت سوریه و مخالفان دیدار خواهند کرد.
بر اساس گزارش ها، «گئیر پدرسن» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و هیئتی اردنی نیز در این نشست حضور خواهد داشت. علاوه بر این، نمایندگان کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و صلیب سرخ بین المللی نیز در این نشستها حضور خواهند داشت.
روند آستانه از ۲۳ ژانویه سال ۲۰۱۷ با مشارکت دولت سوریه، نمایندگان معارضان، مثلث روسیه، ترکیه و ایران به عنوان کشورهای تضمین دهنده، مربع سازمان ملل متحد، لبنان، عراق و اردن به عنوان اعضای ناظر و با تاکید بر ضرورت حل سیاسی بحران سوریه، آغاز شد؛ محور و مبنای روند آستانه، قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد و تاکید اساسی آن بر پایبندی به حفظ حاکمیت و وحدت سرزمینی سوریه است.
تاکنون مهمترین تصمیم گیریهای روند آستانه، ایجاد مناطق کاهش تنش، نظارت بر توقف درگیری ها، ایجاد مناطق امن برای انتقال کمکهای انسان دوستانه، پرونده اسرا و بازداشت شدگان و کمیته قانون اساسی بوده است.